Anthony Robbins ostaja velika velika inspiracija na najini poti osebnostne rasti. Zagotovo je na najini lestvici top 3 life coachev vseh časov. Pozna se, da se s tem ukvarja že nekaj desetletij, da je eden vodilnih, a še vedno zelo zelo motiviranih ljudi v svojem delu. Zato smo lahko le hvaležni, da nekaj svojih nasvetov deli javno tudi z nami vsemi.

 

7 korakov za izpolnjujoče leto 2014, kot jih je zastavil Anthony Robbins in kot smo jih prevedli in priredili v naš jezik:

 

1. Karte na mizo (Get clear)

Najprej si narišimo jasno sliko položaja v kakršnem smo trenutno. Kje smo v resnici ta trenutek? Za začetek izberite eno področje, na katerem si želite največ sprememb. Ali pa naredite pregled vseh področij (družina, kariera, finance, zdravje, višji jaz).

 

2. Odločimo se (Get certain)

Ko vemo, kje se nahajamo, je čas da razvijemo občutek gotovosti in prepričanosti v našo sposobnost, da lahko uresničimo vse, o čemer sanjamo. Odločimo se, da lahko vsako situacijo spremenimo.

 

3. Navdušimo se (Get excited)

Zdaj ko vemo, kje smo in ko smo prepričani, da naše sanje lahko postanejo resničnost, se navdušimo za to načrtovano pot.

 

4. Osredotočimo se (Get focused)

Fokus se odraža v realnosti. Fokus = realnost. Ko smo enkrat navdušeni nad svojimi cilji, moramo jasno določiti rezultate, ki si jih najbolj želimo in jasno določiti rok, v katerem jih želimo doseči.

 

5. Zavežimo se (Get commited)

Zdaj ko je naš fokus jasno usmerjen v to, kar želimo doseči, se moramo predati in zavezati doseganju teh ciljev. Ker so ti cilji postali nujni, si odgovorimo na vprašanje, zakaj so postali nujni. Od tod črpajmo vztrajnost. To nam bo vlivalo stalno energijo za korakanje naprej po začrtani poti.

 

6. Ustvarimo momentum (Get momentum)

Saj veste, da je težje začeti od začetka kot zgolj nadaljevati vsak dan, pa čeprav po malo. Nikdar ne zapustimo poti začrtanega cilja brez da bi naredili vsaj droben korak naprej. To bo ustvarjalo momentum na poti do cilja.

 

7. Držimo se tehnike S.M.A.R.T. (Get S.M.A.R.T.)

Specific, Measurable, Achievable, Ralistic Timeframe. Takšni naj bodo naši cilji: specifični, merljivi, dosegljivi, v realističnih časovnih okvirjih. In takšno naj bo naše uresničevanje teh ciljev.

 

Pri vsem tem nikdar ne dopustimo, da okolje, prepričanja drugih ali pretekle izkušnje kakorkoli vplivajo na našo vizijo.

 

Ignore conventional wisdom.

– Anthony Robbins

 

Papir in svinčnik v roke pa začnimo. Začnite pisati dnevnik. V prihodnjem tednu vas začnemo zelo intenzivno motivirati. :)

TR-2014