kako postati uspešen

 

Uspeh. Precej neoprijemljiva zadeva. A vseeno. Kako se ga dotakniti? Kako ga nagovoriti, naj postane del našega življenja? Se že dolgo borite s kakšno željo ali ciljem in vam nikakor ne uspe narediti naslednjega koraka? Ste že obupali ali obupujete? Si mislite, da uspeh ni za vas? To je za tiste tam, ki imajo pred hišo vedno zeleno travo in se vedno lepo smejejo.

Kakšne so ideje in strategije za doseganja uspeha na katerem koli področju? Obstaja formula, ki ga zagotavlja? Izvedenci s tega področja zatrjujejo, da formula definitivno obstaja. Ta teden bomo formulo za uspeh razdelili na pet delov in si vsakega med njimi nekoliko bolje ogledali. Začeli bomo s prvim pogojem za uspeh – zavedanje.

prvi pogoj za uspeh zavest

Zavedanje

Se spomnim, da sam to prvič slišal pri Bob Proctorju. Rekel je, da je pravzaprav vse, kar ljudje potrebujemo, zavedanje. Uspešni smo toliko, do kamor seže naše zavedanje. Ta misel mi dolgo ni šla iz glave, a sem vedno znova našel nove in nove potrditve te teze. Če se recimo nekdo ne zaveda svojega neverjetnega potenciala, ki je v vsakem izmed nas, ga ne bo nikoli izživel. Če se ne zavedaš, da si tudi ti lahko zelo uspešen na tem ali onem področju, posledično ne boš.

Kaj torej potrebujemo? Izredno pomembno je zavedati se kdo smo in kaj želimo v življenju. Če želim narediti naslednji korak, moramo vedeti kam in zakaj ga bomo naredili. Je to resnično tisto kar mi želimo ali to pričakuje od nas družba? Je to resnično naš notranji klic? Smo sploh željni uspeha? Smo lačni uspeha? Stradamo brez njega? Ker če nas nič ne vleče naprej, lahko pozabimo na vse skupaj.

Običajno slišimo: “Želim bolje zaslužiti!”

Zakaj? S kakšnim namenom? Bo še kdo drug imel kaj od tega? Si zato tu? Da zaslužiš x€? Bo svet boljši, ker si ti zaslužil x€? Pri običajnih službah smo s plezanjem po korporativni lestvici tako zaposleni, da pozabimo zakaj sploh to počnemo. Zakaj si želimo višjega položaja? Posledično smo razočarani, ko ga dosežemo.

Kaj je moja prava strast? Kaj me resnično vleče in v čem resnično uživam? Sploh vem? Kaj je tisto kar nikoli ni težko početi in takrat čas leti dvakrat hitreje? Zakaj česa takšnega ne bi mogli delati ves čas? Zakaj iz tega ne bi mogli narediti kariere? Do tu se sliši vse lepo in prav. Ampak! Kako naj iz svojega veselja naredim uspešno kariero? Saj to se vendar ne da! Pa smo spet pri zavedanju. Naše zavedanje ni na takšnem nivoju, da bi dopustili to možnost. Če bi bilo, bi to že bila realnost.

kako postati uspešnejši - mandela

Danes je svet noro raznolik. Ljudje počnejo vse živo in neživo. Nekateri srečneži resnično počnejo stvari do katerih so strastni. Zakaj to ni mogoče za mene? Če gremo danes na splet, obstaja neverjeten spekter storitev in poklicev, v katerih so ljudje zelo dobri in posledično dobro živijo od tega. Moje osebno mnenje je takšno, da so priložnosti vse okoli nas. Vprašanje je ali jim bomo prišli nasproti, na discipliniran in inteligenten način. Si bomo upali poizkusiti?

Kaj je torej tisto za kar sem resnično poklican? Nevarno je namreč, da navidezni uspeh doživimo na področju, ki smo ga dosegli na silo. Takšen uspeh nas bo pojedel od znotraj navzven. Nikoli ne bomo resnično zadovoljni.

 

What it is that you want to do? That is where we begin.

kako postati uspešen 2