Sam Berns

 

 

Spodnji video posnetek Sam Bernsa je nastal na TED dogodku samo tri mesece pred njegovo smrtjo. Sedemnajstletni Sam je povzel svojo življenjsko filozofijo, ki mu je pomagala do srečnega življenja, kljub oviram, ki mu jih je naložila izredno redka genska bolezen progeria. Kot je za marsikaterega bolanega človeka značilno je prisiljen razmisliti globlje o življenju in njegovem namenu. Zato vedno rada prisluhneva takšnim nasvetom. Kljub svoji mladosti ima marsikaj bolje razčiščeno kot dva ali trikrat starejši.

 I have a very happy life.

Sam Berns

Lep primer kako s pomočjo pravilne mentalne naravnosti, filozofije, znanja, zavedanja, fokusa, ciljev, … premagamo še tako velike ovire. Izgovori in jamranje ne pomagata in sta zgolj potrata energije in časa. Če želiš spremeniti svet, naprej spremeni sebe.

 

Sam Berns 2

 

 

1. Fokusiram se na stvari, ki jih LAHKO naredim in ne tiste, ki jih ne morem:

Sprijaznil sem se s stvarmi, ki jih ne morem narediti, zato ker je še vedno zelo veliko stvari, ki jih lahko naredim. S pomočjo prilagajanja dodajam stvari na svoj LAHKO seznam.

 

2. Obdam se z ljudmi, s katerimi želim biti obdan:

S kvalitetnimi ljudmi, ki me podpirajo. Sem jim hvaležen.

 

3. Ne glej nazaj in se ne ustavi se:

Vedno poizkušam imeti nekaj kaj me vleče, česar se veselim. Ne nujno nekaj velikega. Nekaj kar me osrečuje.

Around here, however, we don’t look backwards for very long. We keep moving forward, opening up new doors and doing new things, because we’re curious…and curiosity keeps leading us down new paths.

Walt Disney

 

TED:

 

del HBO dokumentarne – Life According to Sam: